Панкреасът е такъв орган, който може да функционира с нарушения 

...
Панкреасът е такъв орган, който може да функционира с нарушения 
Коментари Харесай

Две неща убиват панкреаса ви, кои са те

Панкреасът е подобен орган, който може да действа с нарушения  дълго време и да не дава никакви сигнали за действителен проблем.

“Ако панкреасът не ви боли, това не значи, че всичко е наред с него. Можете да се чувствате ужасно, само че да не извършва функционалността си на 100% ”, сподели Сергей Вялов, претендент на медицинските науки, гастроентеролог, хепатолог, в Telegram, добавяйки, че панкреасът “дава ” признаци, когато към този момент не може да секретира количеството ензими, нужни за мелене на храната.

След това пациентите стартират да виждат болежка в корема, отичане на корема, появяването на проблеми с изпражненията.

“Това може да се случи след банкет на алкохол. Между другото, той е главният зложелател на панкреаса. Никотинът също е зложелател. И комбинацията им е най-лошото нещо, което можете да си визиите ”, акцентира лекарят.

Лекарят подсети още един път и за заплахите от комбинирането на мазни храни с алкохол. Например пиенето на алкохол със салати с майонеза или тлъсто пиле и картофи е извънредно нездравословно за панкреаса.

„ Ако прибавим доста мазнини към алкохола, тогава тази композиция (мазнини плюс алкохол) може да убие панкреаса “, предизвести гастроентерологът и добави, че в този случай „ панкреасът работи интензивно “.

Той означи, че не би трябвало да се забавя контактът със експерт, даже “ако изпражненията непрекъснато се разхлабват ”. Възможно е увреждането на тъканите към този момент да е почнало и панкреасът да отделя по-малко количество ензими. Задачата на експерта е да избави останалите здрави кафези.

“Не отлагайте лекуването. Панкреатитът не е смешка работа, заключи експертът./Zdrave.to

 

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР